Nieuws

Openingstijden kerstdagen en oud en nieuw

Rondom de feestdagen hebben wij bij Zeilmakerij Molenaar aangepaste openingstijden:

  • Maandag 21 december t/m woensdag 23 december open van 9.00 tot 16.30 uur;
  • Donderdag 24 december open van 9.00 tot 12.00 uur;
  • Week 53: maandag 28 december t/m vrijdag 1 januari gesloten.

Vanaf maandag 4 januari 7.00 uur staan wij weer voor u klaar!

Black Friday aanbieding voor eenheidsklasse zeilen!

Alleen geldig op vrijdag 27 november 2020

U kunt er de laatste jaren niet meer omheen: Black Friday. Wat houdt het precies in? In het kort: Black Friday is een gigantisch feest met speciale aanbiedingen, winkels over de hele wereld bieden hun klanten geweldige acties aan. Veel winkels blijven zelfs langer open om iedereen de kans te geven om te genieten van alle Black Friday deals.

Plaats op deze dag uw bestelling bij Zeilmakerij Molenaar en profiteer van onze aanbieding:

  • 15% korting op alle eenheidsklasse zeilen
  • 100% aanbetaling
  • Zeilen gereed voor maart 2021
  • Geldig op vrijdag 27 november van 07.00u tot 24.00u

Het einde van het seizoen

Het seizoen loopt ten einde, het is tijd voor de winteractiviteiten. In het voorjaar bedenkt u zich opeens dat er nog meer mankementen aan uw zeil waren. Een slijtplek bij de zaling, losse stiksels aan het achterlijk, noem het maar op. Deze mankementen moeten worden hersteld door een zeilmaker. Dat kost tijd, maar zeilmakers hebben het druk in het voorjaar. Dit is bij Zeilmakerij Molenaar niet anders. Een nadeel van deze drukte is een langere wachttijd bij reparaties en een langere levertijd van nieuwe zeilen in het voorjaar.

Wij adviseren u dan ook om uw zeilen zo snel mogelijk langs te brengen voor reparatie en onderhoud zodat u voor het nieuwe seizoen weer helemaal klaar bent! Neem hier contact met ons op.

Corona maatregelen Zeilmakerij Molenaar UPDATE 13 oktober

Geachte klant,

De aangescherpte maatregelen m.b.t. het Corona virus worden ook bij  Zeilmakerij Molenaar doorgetrokken. Onze voordeur blijft voor iedereen geopend met natuurlijk wel de 1.5 mtr afstand regel in acht genomen.
Onze openingstijden zijn van maandag tm vrijdag van 8.30 tot 12.30 en van 13 tot 17 uur.

Buiten deze uren zijn wij bereikbaar op onze mobiele nummers.
Pierre 06 21260390  Jaap 06 54646898 en Jens 06 24333320

Team – Zeilmakerij Molenaar

Hoogste tijd voor onderhoud en vernieuwing / Tien procent ( corona ) korting op bestellingen van 1 t/m 21 mei.

Uw woning verkeert vast in onberispelijke staat, uw tuin ziet er natuurlijk spic en span uit, het gras heeft alles weg van een biljartlaken, de garage lijkt wel een showroom  en ook uw auto glimt als nieuw. Nu is de beurt aan uw boot.

Want we mogen door de coronacrisis veel dingen niet, varen en zeilen mogen we wel; hoog tijd voor onderhoud en vernieuwing. En waar kunt u dat beter (laten) doen dan bij de vakman. Zeilmakerij Molenaar beheerst vrijwel alle disciplines. We maken in Grou al bijna 300 jaar zeilen voor toer- en wedstrijdboten, maar maken ook grootzeilhuiken en rolfokhoezen, en zijn leverancier van verstaging, rolreefsystemen, vallen en railing-draden.

Stel het niet uit maar laat deze items eens kritisch door ons bekijken. Zeker nu alles tot stilstand lijkt te komen is het daar juist de tijd voor. Over stilstand gesproken; havens, bruggen en sluizen staan nog in de winterbediening. Wij doen daar aan mee door het geven van een winterkorting of coronakorting zoals u wilt, van tien procent op alle bestellingen van 1 t/m 21 mei.

Wij zijn gewoon open en staan natuurlijk ook open voor vragen. U bent meer dan welkom in Grou om op gepaste afstand een en ander met ons te bespreken.
Bellen, mailen, appen kan natuurlijk ook. Intussen hopen we natuurlijk van harte dat u coronavrij blijft.

Charter Reparatie Service

Voor goede prestaties en lange levensduur van uw zeilen is het erg belangrijk om uw zeilen regelmatig na te laten kijken. Wij verzorgen alle vormen van zeil-onderhoud en zijn specialisten in het Rond en Platbodem werk met dezelfde liefde voor de sport als u.

Wilt u meer informatie? Kijk dan hier.

Feest bij Zeilmakerij Molenaar

Al 135 jaar een begrip in de zeilwereld!

Het is feest, want het is 135 jaar geleden dat meesterknecht Tjerk Molenaar Zeilmaker Sikkema overnam en daarmee ook de naam veranderde in Zeilmakerij Molenaar. Zeilmakerij dekte overigens niet helemaal de lading, want het was ook een taanderij en touwslagerij.

Lees hier verder

Mooi artikel in de skûtsjebijlage van de Leeuwarder Courant

Zonder zeilen geen skûtsjes. Maar hoe werkt een zeilmakerij?  Op bezoek bij Molenaar in Grou, hofleverancier van de SKS en IFKS. ,,It is sa’n moai fak. Je boartsje mei eat dat je net sjogge: wyn.’’

Wilt u verder lezen? Kijk dan hier.

Partner in Smart Industrie

Trots melden we dat Zeilmakerij Molenaar partner is in het project Smart Industrie en dan met name in het pilotprogramma Smart Sailing. Wilt u hier meer over weten? Lees hier verder.

20767924_1279263568848649_3186602199882949201_n

Roemende zeilers!

Als de klandizie toeneemt en er elk jaar meer zeilen worden gemaakt, zou je kunnen zeggen dat je het best aardig doet. Dat wordt onderstreept door het feit dat we ‘hofleverancier’ zijn van de top van het eindklassement. De SKS-skûtsjes van Grou, Heerenveen en Sneek en in de IFKS-A de Emanuel, It Swarte Wiif en de It Doarp Eastermar varen met Molenaar zeilen en zijn in respectievelijk de top drie en vier geëindigd dit jaar. Zou het toeval zijn? We denken van niet. Nu zijn we met zulke resultaten natuurlijk al in een feeststemming. Maar het wordt nog leuker want zo aan het eind van het seizoen, stromen de reacties binnen. Klanten die melden dat ze (dik) tevreden zijn is wat ons betreft dan ook de kers op de taart; Per slot van rekening is niets menselijks ons vreemd. 

watersportwinkel de Liefde

De liefde komt samen in Workum!

Nieuw servicepunt onderhoud en reparatie zeilen.

Zeilmakerij Molenaar en watersportwinkel ‘de Liefde’ in Workum gaan samenwerken op het gebied van reparatie en onderhoud van zeilen. Met ingang van 1 april is het mogelijk om ook bij watersportwinkel ‘de Liefde’ zeilen in te leveren die gerepareerd moeten worden en/of onderhoud behoeven. Jaap Jongsma van Zeilmakerij Molenaar: “Voor de goede orde, De Liefde fungeert als een soort loket, de reparatie en het onderhoud gebeurt bij ons in Grou. Wij zorgen dat de zeilen zo spoedig mogelijk naar en van de zeilmakerij gaan zodat de gebruiker er weer snel over kan beschikken.
Zeilmakerij Molenaar zal ook geregeld zichtbaar aanwezig zijn in de bijbehorende jachthaven. Voor ‘raad en daad” kunt u ons daar altijd aanspreken.

Watersportwinkel “ de Liefde”
Moleburen 11
8711 JA Workum
0515 542004
www.watersportwinkeldeliefde.nl

De ervaringen van Fred de Boer

Wij ontvingen een prachtig handgeschreven briefje met de ervaringen van Fred de Boer en kunnen het natuurlijk niet laten deze met jullie te delen.

Benieuwd naar zijn verhaal? En hoe hij van frustrerend achteraan, naar zijn overwinning van de Borkum race ging?

Lees hier verder

Beurtschip Grouw schip van het jaar!

Het Beurtschip Grouw is verkozen tot schip van het jaar op de Sneekweek. Omdat ze zeilen met de zeilen van Zeilmakerij Molenaar zijn wij natuurlijk erg trots! Wil je het prachtige schip komen bewonderen? Op vrijdag 2 augustus zal het schip mee doen aan de bekende vlootschouw in Sneek.

Wil je meer weten over het verhaal van dit prachtige schip? Lees hier verder.

Pampus Jubileum 2019

Wij feliciteren Hidde-Jan Haven en Don van Arem met de eerste plaats, maar ook zijn wij trots op de derde plaats van Jan Deen en Sander Oost. Benieuwd naar de rest van de uitslagen? Lees hier verder.

Lemmer Ahoy 2019

Tijdens Lemmer Ahoy waren er een aantal winnaars die zeilden met een Zeilmakerij Molenaar. Benieuwd wie? Lees hier verder.

Mooier kunnen wij het niet in een advertentie zetten!

“Al jaren maakt Zeilmakerij Molenaar voor ons skûtsje de zeilen. Dit seizoen zijn we aan de slag gegaan voor een nieuw grootzeil. Samen met Jaap hebben we uitgebreid naar de mogelijkheden qua materiaalkeuze en snit gekeken. Dat is een mooi proces, waarbij opvalt dat Jaap zijn kennis en ervaring als zeilmaker combineert met de input die je als zeiler geeft, over de specifieke eigenschappen van je schip en hóe je als team wil zeilen.”, aldus Merijn Olsthoorn. Benieuwd naar het hele verhaal? Kijk dan hier.

SKS en IFKS winnaars met onze zeilen!

Wie kijkt naar het skûtsjesilen, kijkt naar producten van Zeilmakerij Molenaar. Zowel bij de IFKS als bij de SKS zijn onze zeilen sterk vertegenwoordigd. Waarom? De schippers en eigenaren stellen de hoogste eisen aan kwaliteit, coupe en levensduur. En dat ook dit jaar was er weer resultaat waar we trots op zijn, benieuwd?

Lees hier verder.

Het zeilverhaal van Bert

Wij zijn altijd benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen met onze zeilmakerij. Laatst mochten wij onderstaand verhaal ontvangen en wij willen deze graag met jullie delen.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Bert, van cormorant WoestmaarKalm? Lees hier verder.

Lazy Bag

Veel zijn enthousiast over het zeilen met een platbodem, maar dat strijken van het grootzeil met veel wind, daar zagen ze erg tegenop! Sytze Kooi van Watersport Twee Provinciën en Pierre Modderman van Zeilmakerij Molenaar hebben daar een oplossing voor bedacht, namelijk de ‘lazy bag’.

Wim de Bruijn schreef een heel mooi artikel in de Spiegel der Zeilvaart over Sytze Kooi en de ‘lazy bag’. Lees hier verder.

De  Kleine Sneekweek 2019

De Kleine Sneekweek was één groot succes met veel winnaars met een Zeilmakerij Molenaar zeil. Benieuwd wie? Lees hier verder.

Grouster skûtsje en Zeilmakerij Molenaar

Grouster Skûtsje vertrouwd al jaren op de kwaliteit en kennis van Zeilmakerij Molenaar. Wilt u weten waarom? Lees hier verder.

Wilt u ook uw vaarverhalen vertellen?

Heeft u ook zo’n unieke Molenaar ervaring meegemaakt? Wij plaatsten deze graag voor u!
Mail uw verhaal naar info@zeilmakerijmolenaar.nl.

Paul Kok ‘ût Bronkhorst’ schreef een mooie blog over onze zeilmakerij

“Het was een druk weekeinde… vrijdag kregen we de bestelde zeilen van de firma Molenaar Zeilen te Grou. Reeds eeuwen de bekende firma! Ik denk dat de Albert & Nelly een ruime eeuw (1891) geleden ook met Molenaar zeilen voer en we hebben nog een set linnen zeilen met het prachtige logo erin. Wel loodzwaar. Ja… Egyptisch linnen is zwaar en minder vierkante meters dan nu. (behoudens een wedstrijdmast van 12m hoogte en 40m2 zeil en reven was een schande… nat pak niet?)”, wilt u verder lezen? Kijk dan hier.