Nieuws

Nieuwe zeilen Valk 4

Toen Gert-Jan de Roo, voorzitter van Stichting Valkenkring Grou, ons vorig jaar vertelde over de plannen en de restauratie van Valk 4 hebben wij geen moment getwijfeld en besloten om mee te helpen in de vorm van het leveren van een set zeilen in een traditionele uitvoering. Vol trots zien we Valk 4 af en toe bij ons voor de deur voorbij varen. Een compliment voor bestuur en alle vrijwilligers welke hebben meegewerkt aan de restauratie van Valk 4.

Meer lezen.

 

Charter Reparatie Service

Voor goede prestaties en lange levensduur van uw zeilen is het erg belangrijk om uw zeilen regelmatig na te laten kijken. Wij verzorgen alle vormen van zeil-onderhoud en zijn specialisten in het Rond en Platbodem werk met dezelfde liefde voor de sport als u.

Wilt u meer informatie? Kijk dan hier.

Zeilmakerij Molenaar al 137 jaar een begrip in de zeilwereld!

Wie een zeilmaker met ervaring zoekt is bij Zeilmakerij Molenaar aan het juiste adres want het is al meer dan 137 jaar geleden dat meesterknecht Tjerk Molenaar Zeilmaker Sikkema overnam en daarmee ook de naam veranderde in Zeilmakerij Molenaar. Zeilmakerij dekte overigens niet helemaal de lading, want het was ook een taanderij en touwslagerij.

Lees hier verder

Mooi artikel in de skûtsjebijlage van de Leeuwarder Courant

Zonder zeilen geen skûtsjes. Maar hoe werkt een zeilmakerij?  Op bezoek bij Molenaar in Grou, hofleverancier van de SKS en IFKS. ,,It is sa’n moai fak. Je boartsje mei eat dat je net sjogge: wyn.’’

Wilt u verder lezen? Kijk dan hier.

Partner in Smart Industrie

Trots melden we dat Zeilmakerij Molenaar partner is in het project Smart Industrie en dan met name in het pilotprogramma Smart Sailing. Wilt u hier meer over weten? Lees hier verder.

20767924_1279263568848649_3186602199882949201_n

Roemende zeilers!

Als de klandizie toeneemt en er elk jaar meer zeilen worden gemaakt, zou je kunnen zeggen dat je het best aardig doet. Dat wordt onderstreept door het feit dat we ‘hofleverancier’ zijn van de top van het eindklassement. De SKS-skûtsjes van Grou, Heerenveen en Sneek en in de IFKS-A de Emanuel, It Swarte Wiif en de It Doarp Eastermar varen met Molenaar zeilen en zijn in respectievelijk de top drie en vier geëindigd dit jaar. Zou het toeval zijn? We denken van niet. Nu zijn we met zulke resultaten natuurlijk al in een feeststemming. Maar het wordt nog leuker want zo aan het eind van het seizoen, stromen de reacties binnen. Klanten die melden dat ze (dik) tevreden zijn is wat ons betreft dan ook de kers op de taart; Per slot van rekening is niets menselijks ons vreemd. 

 Ze (we) varen weer.

Na anderhalf jaar corona leed gingen ze eindelijk weer los. De skûtsjes van de SKS en IFKS. De SKS sprintwedstrijden op Elahuizen en de IFKS de Slag om Heech. Volop skûtsjes dus op het Heegermeer.

Meer lezen 

Nieuwe zeilen voor skûtsje “de Raerder Roek”.

Al in 2019 had schipper Kalsbeek een complete nieuwe set zeilen besteld voor zijn skûtsje “de Raerder Roek”.
Door de corona maatregelen hees hij pas in juni 2021 de nieuwe zeilen. Op een mooie zomeravond hebben we samen met de bemanning de zeilen gezet en getrimd.
We wensen schipper en bemanning veel succes in de komende IFKS kampioenschappen.

Beurtschip Grouw schip van het jaar!

Het Beurtschip Grouw is verkozen tot schip van het jaar op de Sneekweek. Omdat ze zeilen met de zeilen van Zeilmakerij Molenaar zijn wij natuurlijk erg trots! Wil je het prachtige schip komen bewonderen? Op vrijdag 2 augustus zal het schip mee doen aan de bekende vlootschouw in Sneek.

Wil je meer weten over het verhaal van dit prachtige schip? Lees hier verder.

Pampus Jubileum 2019

Wij feliciteren Hidde-Jan Haven en Don van Arem met de eerste plaats, maar ook zijn wij trots op de derde plaats van Jan Deen en Sander Oost. Benieuwd naar de rest van de uitslagen? Lees hier verder.

Lemmer Ahoy 2019

Tijdens Lemmer Ahoy waren er een aantal winnaars die zeilden met een Zeilmakerij Molenaar. Benieuwd wie? Lees hier verder.

Mooier kunnen wij het niet in een advertentie zetten!

“Al jaren maakt Zeilmakerij Molenaar voor ons skûtsje de zeilen. Dit seizoen zijn we aan de slag gegaan voor een nieuw grootzeil. Samen met Jaap hebben we uitgebreid naar de mogelijkheden qua materiaalkeuze en snit gekeken. Dat is een mooi proces, waarbij opvalt dat Jaap zijn kennis en ervaring als zeilmaker combineert met de input die je als zeiler geeft, over de specifieke eigenschappen van je schip en hóe je als team wil zeilen.”, aldus Merijn Olsthoorn. Benieuwd naar het hele verhaal? Kijk dan hier.

Zwart dacron.

Naast de traditionele witte, beige en bruine zeilen kunt u tegenwoordig ook dacron kiezen in de kleur zwart of cool grey. Het doek wordt geleverd onder de naam Fibercon® AP door onze doekleverancier Contender uit Mijdrecht.
Fibercon® AP doek is geschikt voor elk type zeil. De allround doekconstructie laat zich efficiënt weven waardoor de productiekosten laag blijven. De inventieve doekconstructie, het exclusieve Fibercon® garen en de Polypreg finish zorgen samen voor goede vormvastheid, een zeer goede uv- bestendigheid en duurzaamheid.

Lees hier verder

De ervaringen van Fred de Boer

Wij ontvingen een prachtig handgeschreven briefje met de ervaringen van Fred de Boer en kunnen het natuurlijk niet laten deze met jullie te delen.

Benieuwd naar zijn verhaal? En hoe hij van frustrerend achteraan, naar zijn overwinning van de Borkum race ging?

Lees hier verder

SKS en IFKS winnaars met onze zeilen!

Wie kijkt naar het skûtsjesilen, kijkt naar producten van Zeilmakerij Molenaar. Zowel bij de IFKS als bij de SKS zijn onze zeilen sterk vertegenwoordigd. Waarom? De schippers en eigenaren stellen de hoogste eisen aan kwaliteit, coupe en levensduur. En dat ook dit jaar was er weer resultaat waar we trots op zijn, benieuwd?

Lees hier verder.

Het zeilverhaal van Bert

Wij zijn altijd benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen met onze zeilmakerij. Laatst mochten wij onderstaand verhaal ontvangen en wij willen deze graag met jullie delen.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Bert, van cormorant WoestmaarKalm? Lees hier verder.

Lazy Bag

Veel zijn enthousiast over het zeilen met een platbodem, maar dat strijken van het grootzeil met veel wind, daar zagen ze erg tegenop! Sytze Kooi van Watersport Twee Provinciën en Pierre Modderman van Zeilmakerij Molenaar hebben daar een oplossing voor bedacht, namelijk de ‘lazy bag’.

Wim de Bruijn schreef een heel mooi artikel in de Spiegel der Zeilvaart over Sytze Kooi en de ‘lazy bag’. Lees hier verder.

Verstaging vervangen. Voor het te laat is.

Is uw verstaging nog goed genoeg voor uw komende reis of wedstrijd? RVS verstaging gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Afhankelijk van hoe intensief men zeilt. Maar ook als men in de haven ligt heeft de verstaging te maken met vibraties en trillen, waardoor de verstaging in sterkte afneemt. Om problemen, kapotte verstaging of (nog minder) mast over boord te voorkomen, moet de verstaging minimaal één keer in de vijf jaar door een ervaren tuiger worden geïnspecteerd op breuken, knikken en slijtage.

Laat nu uw verstaging controleren en ga weer veilig het nieuwe seizoen in. Dit kunt u laten doen door onze tuigerij.

Neem direct contact op!

Grouster skûtsje en Zeilmakerij Molenaar

Grouster Skûtsje vertrouwd al jaren op de kwaliteit en kennis van Zeilmakerij Molenaar. Wilt u weten waarom? Lees hier verder.

Wilt u ook uw vaarverhalen vertellen?

Heeft u ook zo’n unieke Molenaar ervaring meegemaakt? Wij plaatsten deze graag voor u!
Mail uw verhaal naar info@zeilmakerijmolenaar.nl.

Paul Kok ‘ût Bronkhorst’ schreef een mooie blog over onze zeilmakerij

“Het was een druk weekeinde… vrijdag kregen we de bestelde zeilen van de firma Molenaar Zeilen te Grou. Reeds eeuwen de bekende firma! Ik denk dat de Albert & Nelly een ruime eeuw (1891) geleden ook met Molenaar zeilen voer en we hebben nog een set linnen zeilen met het prachtige logo erin. Wel loodzwaar. Ja… Egyptisch linnen is zwaar en minder vierkante meters dan nu. (behoudens een wedstrijdmast van 12m hoogte en 40m2 zeil en reven was een schande… nat pak niet?)”, wilt u verder lezen? Kijk dan hier.