High Aspect fok Molenaar

High-aspectfok

Molenaar

IS UW ZEILMAAT

Zeilmakerij Molenaar is dé allround zeilmaker. Van lichtweer gennakers, spinnakers en Code O tot slijtvaste lange-afstandszeilen, bij Molenaar maken we ze met hart, hoofd en handen. In de ontwerpfase creëren we het beste profiel, op het water trimt u ze naar eigen inzicht en stuift u over het water. Bent u een zeiler die snel het water op wil, hijs de zeilen en met onze optimale en vormvaste snit staan ze meteen goed. Met Molenaar zeilt u harder, hoger onder minder helling.

HIGH-ASPECTFOK SPECIFICATIES

Ontwerp

De fok is de motor van uw schip. Met onze fok-ontwerpen zeilt u hard en hoog, onder minder helling. Het zeilprofiel volgt de werking van de wind en dankzij dit perfecte zeilprofiel springt uw zeiljacht meteen vooruit bij een windvlaag. Onze fokken zijn duurzaam en vormvast, en indien voorzien van een UV-strook goed beschermd tegen weersinvloeden. U kunt als optie ook kiezen voor een foamstrook in het voorlijk. De foamstrook maakt het mogelijk uw fok gereefd te varen bij toenemende wind, zonder dat er schade en vervorming aan uw voorlijk ontstaat. Bij een rolfok is de keuze voor staande latten in het achterlijk, gecombineerd met een recht gesneden achterlijk.

Doeksoorten

Voor fokken gebruiken we vaak het dacrondoek All Purpose: topkwaliteit zonder premium prijskaartje. Verkrijgbaar in de kleuren wit, oranje, cool grey en zwart. Ook bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van het High Aspect doek. Dit wordt gebruikt bij voorzeilen met korte onderlijken. Laminaat toerzeilen maken we van Cruising Laminate, in grijs of wit. We gebruiken hiervoor het zeildoek van Contender Sailcloth, Dimension Polyant en Challenge Sailcloth. Heeft u nu al keuzestress bij het kiezen van doeksoort? Geen zorgen, we adviseren u graag.

Horizontale of radiale banen worden gelijmd en met een ‘triple stitch’ en UV-bestendig garen aan elkaar genaaid. De fok heeft versterkingen in alle hoeken. In de schoothoek maken we gebruik van RVS-ringen versterkt met ‘webbing’. Standaard leveren we een fok met tell tales, pees voor het rolsysteem of leuvers, ruime zeilzak en zeilbanden. Afwijken van de standaard is bij Molenaar geen probleem.

Het resultaat is altijd een zeil met een uitstekende vormvastheid en een lange levensduur. Het gladde en aerodynamische profiel zorgen voor optimale prestaties aan de wind. Voor onze zeilontwerpen geldt: hard, hoog met minder helling.

High aspect fok Molenaar

MEER WETEN OVER ONZE HIGH-ASPECTFOK VOOR SCHERPE JACHTEN?