Genua Molenaar

Genua

Molenaar

is uw zeilmaat

Zeilmakerij Molenaar is dé allround zeilmaker. Van lichtweer gennakers, spinnakers en Code O tot slijtvaste lange-afstandszeilen, bij Molenaar maken we ze met hart, hoofd en handen. In de ontwerpfase creëren we het beste profiel, op het water trimt u ze naar eigen inzicht en stuift u over het water. Bent u een zeiler die snel het water op wil, hijs de zeilen en met onze optimale en vormvaste snit staan ze meteen goed. Met Molenaar zeilt u harder, hoger onder minder helling.

genua specificaties

Genua-ontwerp

De genua is de motor van uw schip. Met onze genua-ontwerpen zeilt u hard en hoog, onder minder helling. Het zeilprofiel volgt de werking van de wind en dankzij dit perfecte zeilprofiel springt uw zeiljacht meteen vooruit bij een windvlaag. Onze genua’s zijn duurzaam en vormvast, en indien voorzien van een UV-strook goed beschermd tegen weersinvloeden. U kunt als optie ook kiezen voor een foamstrook in het voorlijk. De foamstrook maakt het mogelijk uw fok gereefd te varen bij toenemende wind, zonder dat er schade en vervorming aan uw voorlijk ontstaat.

Doeksoorten

Voor genua’s gebruiken we vaak het dacrondoek All Purpose: topkwaliteit zonder premium prijskaartje. Verkrijgbaar in de kleuren wit, oranje, cool grey en zwart. Ook bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van het Low Aspect doek. Dit wordt gebruikt bij langere onderlijken. Laminaat toerzeilen maken we van Cruising Laminate, in grijs of wit. We gebruiken hiervoor het zeildoek van Contender Sailcloth, Dimension Polyant en Challenge Sailcloth. Heeft u nu al keuzestress bij het kiezen van doeksoort? Geen zorgen, we adviseren u graag.

Horizontale of radiale banen worden gelijmd en met een ‘triple stitch’ en UV-bestendig garen aan elkaar genaaid. De genua heeft versterkingen in alle hoeken. In de schoothoek maken we gebruik van RVS-ringen versterkt met ‘webbing’. Standaard leveren we een genua met tell tales, pees voor het rolsysteem of leuvers, ruime zeilzak en zeilbanden. Afwijken van de standaard is bij Molenaar geen probleem.

Het resultaat is altijd een zeil met een uitstekende vormvastheid en een lange levensduur. Het gladde en aerodynamische profiel zorgen voor optimale prestaties aan de wind. Voor onze zeilontwerpen geldt: hard, hoog met minder helling.

Zeilmakerij Molenaar genua

Meer weten over onze genua’s voor scherpe jachten?