Loodsbotter

Botters

Specialist

in botterzeilen

Zeilmakerij Molenaar, die is toch van de skûtsjes en de aken? Ja, dat klopt maar, wij voorzien ook al jaren vele botters en andere traditionele vissersvaartuigen van prachtig passende zeilen. Denk alleen al aan de HZ1, HZ3, HZ45, HZ92, KP118, EB 18, UK12, HZ108, EB29, BU32, BU89 en de Texelstroom. Wilt u weten wat er mogelijk is op uw botter? Neem contact met ons op en we verkennen graag met u wat er kan.

Doeksoort en zeilontwerp

Clipper Canvas

Lange tijd maakten we zeilen voor traditionele vissersvaartuigen van katoen en ‘halfom-doek’. Goed katoendoek is bijna niet meer te vinden en voor halfom-doek is tegenwoordig een beter alternatief. Een goede vervanger komt bij de Engelse doekproducent Richard Hayward vandaan: Clipper Canvas. Clipper Canvas lijkt op katoen, maar is gemaakt van 100% polyester. Opruwing van dit kunststof doek zorgt voor de authentieke katoen-look. Het voordeel van Clipper Canvas is dat het geen vocht vasthoudt. Dat vinden we niet alleen zelf, maar dat horen we ook terug van de eigenaren die al jaren tot volle tevredenheid zeilen met Clipper Canvas.

Voordelen Clipper Canvas

De voordelen van Clipper Canvas zijn: lichter van gewicht, minder rek en dus minder vervorming, en minder gevoelig voor schimmels en vuil omdat het het geen vocht opneemt.
Clipper Canvas is verkrijgbaar is in bruin en gebroken wit. Speciaal voor de botters heeft Zeilmakerij Molenaar de beschikking over zwaar Clipper Canvas in donkerbruin, ook wel genoemd: Dutch Tan.

Zeilontwerp

Onze zeilontwerpers werken met speciale ontwerpprogramma’s. Onze ervaring met het ontwerpen en maken van botterzeilen heeft geleid tot veel inzicht in welke ontwerpen goed werken. In overleg met u bepalen we wat uw schip nodig heeft en we kiezen het ontwerp dat daar het beste bij aansluit. Zeilen maken blijft mensenwerk, waarbij ons vakmanschap het verschil maakt. Kennis en ervaring leiden tot het beste resultaat!

Botter Loodswezen Texel
Botter EB 18
Botterzeilen Molenaar
Botterzeilen Molenaar
Botter zeil

Meer weten over onze botterzeilen?