Laminaat grootzeil Molenaar

Grootzeil

Molenaar

is uw zeilmaat

Zeilmakerij Molenaar is dé allround zeilmaker. Van lichtweer gennakers, spinnakers en Code O tot slijtvaste lange-afstandszeilen, bij Molenaar maken we ze met hart, hoofd en handen. In de ontwerpfase creëren we het beste profiel, op het water trimt u ze naar eigen inzicht en stuift u over het water. Bent u een zeiler die snel het water op wil, hijs de zeilen en met onze optimale en vormvaste snit staan ze meteen goed. Met Molenaar zeilt u harder, hoger onder minder helling.

Grootzeil specificaties

Grootzeilontwerp

Voor elk zeiljacht starten we met een basis allround model, de gulden middenweg. Uw wensen zijn leidend bij de verfijning daarvan. Zeilt u vaker met veel wind, dan ontwerpen we een vlakker zeil en wanneer nodig uitgevoerd met een dikkere doeksoort. De lichtweerzeiler kan beter uit de voeten met een zeil waar meer bolling in zit en wat van lichtere kwaliteit is gemaakt. De plaats van de bolling zit bij ons altijd op de juiste plaats. De keuze voor karren of leuvers, wel of geen doorgelatte zeillatten, losse of vaste broek, twee, drie of vier reven, is aan u. In overleg is alles mogelijk.

Doeksoorten

Voor grootzeilen gebruiken we vaak het dacrondoek All Purpose: topkwaliteit zonder premium prijskaartje. Verkrijgbaar in de kleuren wit, oranje, cool grey en zwart. Daarnaast bieden we het Pro High Aspect, geweven dacrondoek voor optimale krachtverdeling in een zeil met kort onderlijk. Ook bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van het Low Aspect doek. Dit wordt gebruikt bij langere onderlijken. Laminaat toerzeilen maken we van Cruising Laminate, in grijs of wit. We gebruiken hiervoor het zeildoek van Contender Sailcloth, Dimension Polyant en Challenge Sailcloth. Heeft u nu al keuzestress bij het kiezen van doeksoort? Geen zorgen, we adviseren u graag.

Horizontale of radiale banen worden gelijmd en met een ‘triple stitch’ en UV-bestendig garen aan elkaar genaaid. Elk grootzeil heeft versterkingen in alle hoeken en bij alle reven. RVS-kousen worden bij de reven onder hoge druk in het zeil geperst en waar nodig versterkt met ‘webbing’. In hals en schoothoek maken we gebruik van RVS-ringen versterkt met ‘webbing’. Standaard leveren we een grootzeil met een doorlopende toplat, twee reven, tell tales, bijpassende leuvers, ruime zeilzak en zeilbanden. Afwijken van de standaard is bij Molenaar geen probleem.

Het resultaat is altijd een zeil met een uitstekende vormvastheid en een lange levensduur. Het gladde en aerodynamische profiel zorgen voor optimale prestaties aan de wind. Voor onze zeilontwerpen geldt: hard, hoog met minder helling.

Dacron grootzeil Molenaar

Meer weten over onze grootzeilen?