Pramen

Specialist

in praamzeilen

Pramen zijn nooit gemaakt om mee te zeilen. Vroeger dienden ze als vervoermiddel voor boeren. Toen vervoer over de weg het overnam, gebruikten velen pramen als basis voor woonarken. Begin jaren ’90 nam een aantal Friezen het initiatief om met pramen te gaan wedstrijdzeilen. Een zeilplan voor pramen moest eerst ontwikkeld worden; er was immers nog nooit mee gezeild. Het model, de snit, de doeksoorten, in alles moet de juiste keuze worden gemaakt. Van pionieren tot het perfecte zeil, Zeilmakerij Molenaar was erbij betrokken.

zeilen doe je in een praam

Duurzaam en vormvast

Zeilmakerij Molenaar maakt zeilen voor zeilers die alleen genoegen nemen met het beste ontwerp en de beste materialen. Duurzaamheid, windbereik en gebruiksvriendelijkheid zijn daarbij voor Zeilmakerij Molenaar belangrijke de criteria. Onze zeilen zijn duurzaam en vormvast, omdat we alleen hoogwaardig dacron doek gebruiken. Het resultaat is een zeil met een uitstekend en glad aerodynamisch profiel voor optimale zeilprestaties, zeker aan de wind.

Hoog en droog

Hard, hoog en met minder helling, is onze drijfveer. Voor zeilpramen is dat helemaal belangrijk, vanwege het lage vrijboord. Een voldoende open achterlijk (twist) zorgt ervoor dat u bij meer wind minder helling ervaart en minder snel hoeft te reven.

De vormvaste zeilen van Molenaar hebben de diepste bolling op de juiste plaats. Bij een windvlaag gaat uw praam eerst sneller, voordat hij iets gaat hellen. Zeilen van Molenaar geleiden de wind optimaal langs het doek. Met zeilen van Molenaar zeilt u veilig en snel.

Meer weten over onze praamzeilen?