Tuigage

Tuigerij

Specialist

in alle soorten tuigage

Zeilmakerij Molenaar verzorgt voor u alle tuigwerkzaamheden, van controle en onderhoud tot de levering van een nieuwe mast, giek, rolsysteem en dekbeslag van diverse gerenommeerde leveranciers. Een refit van de complete tuigage is uiteraard ook mogelijk. Denk hierbij aan het vervangen van lopend en staand want, refitten van alle lieren, blokken en valstoppers. Profiteer van onze jarenlange ervaring en kies voor al uw tuigage ook voor Zeilmakerij Molenaar!

allround tuigerij

Alles aan boord slijt, helemaal wanneer u uw schip intensief gebruikt. Lijnen beginnen te rafelen, valstoppers verliezen hun kracht en blokken lopen stroef. Soms is vervangen de enige mogelijkheid, maar in andere gevallen is herstellen de betere en duurzamere oplossing. Met het advies van Zeilmakerij Molenaar maakt u de juiste keus. Veiligheid staat voorop, altijd!

  • Staand/lopend tuigage
  • Zetten/strijken van de mast
  • Aanpassen of optimaliseren van uw tuigage
  • Spoedklussen
  • Rolreefsystemen
  • Rolsystemen voor gennaker en Code0

Comfortabel doorzeilen

Even het zeil zetten, de leuvers van de fok aanslaan en met handmatig het voorzeil hijsen, waren nooit een probleem. Bij het reven even naar voren lopen om de nieuwe halshoek vast te zetten en met snelle halen de schoten aandraaien, ook daar draaide u uw handen niet voor om. En toch, er komt een moment dat zeilen zwaarder wordt dan leuk is en juist daarvoor heeft de tuigerij van Zeilmakerij Molenaar de oplossingen in huis. Denk aan rolsystemen, elektrische lieren en reven vanuit de kuip.

Ook voor het uitbreiden van uw zeilgarderobe en de bijpassende aanpassingen aan het beslag en systemen op uw schip, is Molenaar het juiste adres. De mogelijkheden zijn legio: wij zijn altijd op de hoogte van meest recente oplossingen. Maak eens een afspraak!

Selden Rolsysteem Furlex
Tuigage Lemsteraak
ProFurl
Rolsysteem op platbodem
Tuigerij Lemsteraak

Meer weten over tuigagemogelijkheden?