SKS Skûtsjesilen Zeilmakerij Molenaar

Skûtsjes

Skûtsje-
silen is myn nocht!

Laverje en soms foar de wyn

75% van alle wedstrijdskûtsjes vaart met zeilen van Molenaar. Schippers en eigenaren van skûtsjes stellen de hoogste eisen aan profiel, kwaliteit en levensduur. Alles aan boord van een skûtsje moet kloppen en optimaal functioneren. Met een fok en grootzeil van Molenaar halen schipper en bemanning het beste uit hun schip. Wil je winnen? Kies voor Molenaar!

SKS Skûtsjesilen Zeilmakerij Molenaar
Ontwerp & Leverancier:

Zeilmakerij Molenaar

Skûtsje:

Grouster Skûtsje

Resultaat:

Kampioen SKS kampioenschap 2023

Skûtsje Ingelskman
Ontwerp & Leverancier:

Zeilmakerij Molenaar

Skûtsje:

Ingelskman

Resultaat:

IFKS Kampioen Grote A klasse 2023

SKûTSJEZEILEN VAN ZEILMAKERIJ MOLENAAR

Doeksoorten skûtsjes

Grootzeilen voor SKS-skûtsjes maken we van 12.46oz Tanbark Polykote van Contender. Dit doek gebruiken we al jaren tot grote tevredenheid schippers en bemanningsleden. Voor de fokken maken we gebruik van: 12.46oz wit Polykote van Contender.

Voor de IFKS-skûtsjes is er keuze uit meer doeksoorten, omdat doekgewichten vrij zijn. Voor licht- en midweerfokken kunnen we kiezen voor het best passende doek. Voor elk weertype hebben wij een passend advies.

Ontwerpen van de skûtsjezeilen

Voor het ontwerpen van de skûtsjezeilen hebben we een keuzemenu uit drie modellen, gebaseerd op type schip, lengte, breedte en gewicht. Met deze drie modellen hebben schippers en hun bemanningen goede resultaten bereikt in de praktijk: diverse kampioenschappen, dagoverwinningen en podiumplaatsen. Theorie en praktijk vallen op deze manier prachtig samen in het zeilontwerp.

Productie en werkwijze

Wanneer de keuzes definitief zijn, gaan de zeilen in productie. Het doek snijden tot banen doen we op onze eigen lange snijtafel. De volgende stap is het plakken en aan elkaar naaien van alle banen. Een arbeidsintensieve klus, die het profiel in het zeil zichtbaar maakt. Uiteraard werken we alle zeilen traditioneel af. Zeilen maken blijft mensenwerk, waarbij ons vakmanschap het verschil maakt. Kennis en ervaring leiden tot het beste resultaat!

SKS Skûtsjesilen Zeilmakerij Molenaar
SKS Skûtsjesilen Zeilmakerij Molenaar
IFKS Skûtsjesilen Sterke Jerke
Skûtsje Verwisseling
SKS Skûtsjesilen Zeilmakerij Molenaar

Meer weten over onze skûtsjezeilen?