Rond & platbodems

Specialist in zeilen voor rond en platbodems.

Al vanaf de oprichting van ons bedrijf in 1720 maakt zeilmakerij Molenaar zeilen voor de rond- en platbodems. Dus voor ervaring bent u bij ons op het juiste adres. Waar men vroeger alleen de beschikking had over katoen, kunnen we nu kiezen uit vele dacrons met verschillende constructies. Voor elke zeiler het juiste doek. Een charterschipper stelt nu eenmaal andere eisen aan zijn zeil dan een wedstrijdzeiler. Wij zorgen altijd voor het perfectie zeil voor uw rond- en platbodem.

Zeilen van rond- & platbodems

De computer en de ervaringen van onze zeilers helpen bij het maken van het juiste ontwerp voor uw zeil. Natuurlijk testen wij de zeilen ook in de praktijk. Met onder andere Erik Hermans van de ZA 1 in de Aken-klasse, Douwe Visser van Grou en Sytze Brouwer van Heerenveen in de Skûtsjes, Pier Piersma in de Boeiers, Tjotters en Friese jachten testen wij nieuwe ontwerpen in de praktijk. De testresultaten worden verwerkt in volgende nieuwe modellen, zodat u altijd verzekerd bent van de beste zeilen voor uw schip.

Ervaring in rond- en platbodems

Rond- en platbodems is een breed begrip. Schippers en bemanningen van skûtjes, charters, botters, aken, pramen, Boeiers, Friese jachten en veel meer prachtige schepen kunnen bij ons terecht voor de beste zeilen. In het kort vertellen we u hier meer over onze ervaring.

Kent u het skûtsjesilen, dan kent u automatische de producten van Zeilmakerij Molenaar. Zowel bij de IFKS als bij de SKS zijn onze zeilen sterk vertegenwoordigd. Meer weten over de doeksoorten etc.? Bekijk dan de pagina over skûtsjes. Zeilen voor de charters en grote zeilvaart worden gemaakt voor zeilers die geen genoegen nemen met minder dan het beste ontwerp en de beste materialen. Wij werken al jaren met de twee beste doekleveranciers uit Europa: Contender Sailcloth uit Nederland en Dimension Polyant uit Duitsland. Wilt u hier meer over weten? Sinds een aantal jaren zijn we actief bij de botters. Wij hebben de Botters HZ 1,  EB 29,  EB 18 , KP 118 en de Texelstroom voorzien van nieuwe zeilen. Ook aken en Molenaar is een uitstekende combinatie. De bekendste is toch wel de ‘Groene Draeck’ van prinses Beatrix. Verder maken we al jarenlang wedstrijdzeilen voor pramen; echt maatwerk! Tot slot zijn wij meer dan bekend met Boeiers, Friese jachten, enz!

Meer weten over
onze zeilen voor rond & platbodems?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313