Zeilverhaal van Bert

Wij zijn altijd benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen met onze zeilmakerij. Laatst mochten wij onderstaand verhaal ontvangen en wij willen deze graag met jullie delen:

‘Ik heb er nu een poosje mee gevaren. De rolfok doet het uitstekend. Ik rol hem in en uit, varend in alle richtingen ten opzichte van de wind. Bovendien is de fok nu platter en kan ik veel hoger aan de wind. Gisteren voeren 3 platbodems, 2 kleine aken 12 m en een Vollenh bol, en een Ovni 12 m tegelijk uit Terschelling weg. Ik ging het snelst en hoogst aan de wind. De Ovni verlijert veel meer met kiel omhoog dan mijn boot. Door de rolfok kan ik ook sneller ankeren: anders lag altijd de fok in de weg. Op indewindse rakken is dankzij de Lazy Jacks ook het grootzeil zo weg en ga ik op de motor en zet daarna even gemakkelijk weer zeil. GROOT SUCCES dus.

Groet, Bert van cormorant WoestmaarKalm’

Zeilen jullie ook met een zeil van Zeilmakerij Molenaar? En hebben jullie een unieke ‘Molenaar’ ervaring meegemaakt? Wij zijn benieuwd naar jullie verhaal en ontvangen deze graag! Stuur het verhaal naar info@zeilmakerijmolenaar.nl zodat wij het verhaal kunnen delen met onze volgers!