Rolreefsystemen

Tuigerij

Het rolreefsysteem is niet meer weg te denken uit de hedendaagse zeilsport

Onze tuigerij is al meer dan 30 jaar dealer van verschillende merken op dit gebied. Dankzij onze jarenlange ervaring met rolreefsystemen zijn wij in staat om, samen met u, het perfecte rolreefsysteem voor uw schip te kiezen. Montage kan bij ons in Grou maar ook op locatie.

Nieuwe generatie furlex van Selden

Voor zeer veel zeilers is het merk “FURLEX” een begrip geworden en een synoniem voor rolreef systemen. 30 jaar na het op de markt brengen van dit merk, met ca 200.000 verkochte aantallen, introduceert de Zweedse fabrikant van masten en dekbeslag de vierde generatie Furlex met vervanging van het huidige 300S model voor de nieuwe 304S. Furlex 304S kenmerkt zich op hoofdlijnen met het huidige serie en Seldén continueert de eenvoudige installatie met de levering van een compleet systeem inclusief alle benodigde accessoires.

Vele technische oplossingen zijn terug te vinden uit de huidige range zoals de rvs kogellagering met de gepatenteerde krachtverdeler voor minimale frictie en de halshoek bevestiging met wartel, voor een verbeterde zeilvorm onder reef. De lijndrum is deelbaar en gemakkelijk te verwijderen en het voorstagprofiel bevat 2 zeilgroeven, ideaal voor de wedstrijd configuratie.

Wat is er zoal veranderd?
Alle structurele onderdelen zijn onveranderd in RVS staal uitgevoerd, verdere componenten nagenoeg alle in composiet wat een behoorlijke gewichtsbesparing heeft oplevert, naast een vernieuwde moderne vormgeving. De halshoek staat dichter op het dek, in combinatie met een kleinere valwartel resulteert dit in een efficiëntere voorlijk lengte. De standaard voorstagbevesting is met een draad conus van Stalock, conform de huidige systemen, optioneel kan het voorstag ook op maat met swage terminals worden geleverd.

Furlex 304S is geschikt voor 8 en 10mm voorstagen, voor monohulls van ca 37-46 voet, afhankelijk van stabiliteit en zeilplan.

Zeilmakerij Molenaar is dealer en service punt voor de volgende merken:

Furlex
Harken
Profurl
Facnor
Plastimo

Ook de doorgelatte grootzeilsystemen worden steeds populairder op schepen. Natuurlijk worden ook deze systemen vakkundig door onze tuigers bij u aan boord gemonteerd. Wij leveren en monteren onder andere de volgende merken: Selden, Sailman en Harken.

Alle productinformatie van de gebruikte merken is te verkrijgen via de hierboven aangegeven links naar hun websites.

Meer weten over
rolreefsystemen?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313