Masten en gieken

Tuigerij

Naast zeilen, leveren en monteren wij ook masten en gieken van aluminium of hout. De meeste aluminium zeilmasten en gieken komen van Seldenmast uit Zweden www.seldenmast.com De nauwe samenwerking met en de opleidingscursussen van dit bedrijf hebben er toe geleid dat wij ons Selden Service Center mogen noemen.

Daarnaast leveren wij ook aluminium masten van Neutmast en Mastermasten. Onze houten masten, gieken en gaffels worden geleverd door onder meer Pier Piersma, van der Meulen en van der Meer uit Sneek en Boersma Gorredijk.

Als u bij ons een offerte aanvraagt, bespreken wij altijd eerst met u wat uw wensen zijn en adviseren u dan welke mast het beste bij u en uw schip past. Hierna wordt de mastenmaker ingeschakeld die het juiste profiel voor uw nieuwe mast uitzoekt. De berekeningen hiervoor gebeuren uiterst zorgvuldig, zodat u de beschikking krijgt over een mast die de zwaarste stormen kan weerstaan.

Het afmonteren en tuigen van de mast vindt plaats in onze eigen haven voor de deur van onze zeilmakerij annex werkplaats. Onze ervaren tuigers zetten met behulp van een mastenkraan de mast op uw schip, waarna alles verder wordt afgemonteerd en afgetrimd.

Meer weten over
onze masten en gieken?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313