Grootzeil

Scherpe jachten

Grootzeilen van Zeilmakerij Molenaar

Grootzeilen van Zeilmakerij Molenaar worden gemaakt door en voor zeilers die geen genoegen nemen met minder dan het beste ontwerp en de beste materialen. Duurzaamheid, prestatie, windbereik en gebruiksvriendelijkheid zijn voor ons de criteria. Traditiegetrouw maken wij kwaliteitszeilen met een lange levensduur. Voor toer of wedstrijdzeilers, lange afstandzeilers of een rondje Pikmeer, Zeilmakerij Molenaar maakt het.

Samen met u bespreken we het ontwerp en de uitvoering en zoeken naar de het meest geschikte doek voor uw schip. Dit samen met de jarenlange ervaring van onze zeilmakers komt het tot een perfect eindresultaat.

Kennis en ervaring geven resultaat.

Specificatie grootzeilen

  • Horizontale of radiale banen worden gelijmd en 2x met een ‘triple stitch’ met UV-bestendig garen aan elkaar genaaid.
  • Grote stapel-versterking met radiale afwerking bij alle hoeken en bij de reven.
  • RVS kousen, voor bevestiging van de hals, de top en de schoot, worden onder hoge druk in het zeil geperst. Boven 10m2 worden de ogen met ‘webbing’ nog verder versterkt.
  • Standaard met doorlopende toplat, 2 reven, tell tales, bijpassende leuvers, ruime zeilzak en zeilbanden.

Het resultaat is een zeil met een uitstekende vormvastheid en een lange levensduur met een glad en aerodynamisch profiel voor een optimale aan de wind prestatie. Een voldoende open achterlijk zorgt (twist) ervoor dat, bij meer wind de boot minder helling en roerdruk heeft en dat er minder snel gereefd hoeft te worden.

Onze zeilen zijn gemaakt voor een weekendtocht of de meest ambitieuze zeilplannen. Tijd nog moeite worden bespaard om elk detail volgens de hoogste kwaliteitseisen uit te voeren.

Meer weten over onze scherpe jacht grootzeilen?

Vraag hier meer informatie aan
of bel 0566-621313