‘Code 0’

Scherpe jachten

‘Code 0’ van Zeilmakerij Molenaar

Een ‘Code 0’ van Zeilmakerij Molenaar wordt gemaakt door en voor zeilers die geen genoegen nemen met minder dan het beste ontwerp en de beste materialen. Duurzaamheid, prestatie, windbereik en gebruiksvriendelijkheid zijn voor ons de criteria. Traditiegetrouw maken wij kwaliteitszeilen met een lange levensduur. Voor toer of wedstrijdzeilers, lange afstandszeilers of een rondje Pikmeer, Zeilmakerij Molenaar maakt het.

Samen met u bespreken we het ontwerp en de uitvoering en zoeken naar de het meest geschikte doek voor uw schip. Dit samen met de jarenlange ervaring van onze zeilmakers komt het tot een perfect eindresultaat.

Kennis en ervaring geven resultaat.

De Code O is een “lichtweer” voorzeil tussen een genua en gennaker in. Het grote voordeel van dit zeil is dat je bijna de hoge koersen van een genua kunt varen zonder dat je daar in de rating  (IRC en ORC) voor wordt gestraft. De Code O wordt gemeten als een Spinnaker of Gennaker.

Ook wanneer U geen wedstrijden vaart of geen Genua wilt varen is de Code 0 een aanwinst aan boord. Wanneer uw Fok of Genua, met weinig wind, niet genoeg druk meer geven geeft een Code 0 dat wel en Uw schip blijft presteren. De Code O wordt gemaakt van speciaal gemaakte code zero laminaten zoals ZL serie van Contender en de CZ serie van Polyant. Natuurlijk kunnen wij de Code O leveren met de speciaal daarvoor ontworpen rollers.

Meer weten over
onze Code 0?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313