Pramen

Rond & platbodems

Wedstrijdzeilen maken voor Pramen is maatwerk.

Het model, de snit, de doeksoorten, in alles moet de juiste keuze worden gemaakt.
Ons doel is duidelijk: Hard en hoog gaan! Dat is onze passie. Met onze kennis en ervaring, onze ontwerp-software en vooral de feedback van de zeiler komen we tot een mooi en goed presterend eindproduct.

Specificatie Pramen

Zeilen van Zeilmakerij Molenaar worden gemaakt voor zeilers die geen genoegen nemen met minder dan het beste ontwerp en de beste materialen. Duurzaamheid, prestatie, windbereik en gebruiksvriendelijkheid zijn voor Zeilmakerij Molenaar de criteria. Om de duurzaamheid en de vormvastheid te garanderen verwerken wij alleen hoge kwaliteit en vormvaste dacron doeksoorten. Standaard werken wij met wit dacron maar natuurlijk kunnen wij u ook bruin of ecru dacron leveren.

Onze ontwerpers werken met het ontwerpprogramma’s van Prosail en Sailpack Saildesign Deze programmatuur wordt steeds voorzien van de nieuwste updates om de nieuwste ontwikkelingen en ervaringen te kunnen verwerken. De verticale banen, 45, 30 of 22 cm, worden gelijmd en 2x met een triple stitch aan elkaar gezet. De zeilen voorzien van stapelverstevigingen bij alle hoeken en de reven. Het lijkentouw wordt met de machine aan het zeil gezet maar is tegen meerprijs ook op de traditionele manier met de hand aan het zeil te zetten.

Rvs kousen ter bevestiging van hals, schoot en reven aan het voorlijk worden onder hoge druk in het zeil geperst en tegen meerprijs door ouderwets vakmanschap aan het voorlijk gesplitst. Ook de rvs ogen voor de reven in het achterlijk worden onder hoge druk in het zeil geperst. De ogen worden door polyester band nog verder versterkt. Grootzeilen worden standaard geleverd met kralen en halve manen. Voorzeilen met bronzen stagleuvers. Een ruime zeilzak en voldoende zeilbanden horen vanzelfsprekend bij de levering van onze zeilen.

Het resultaat is een zeil met een uitstekende vormvastheid en een lange levensduur met een glad en aërodynamisch profiel voor een optimale aan de wind prestatie Een voldoende open achterlijk zorgt (twist) ervoor dat, bij meer wind de boot minder helling en roerdruk heeft en dat er minder snel gereefd hoeft te worden. Onze zeilen zijn gemaakt voor een weekendtocht of de meest ambitieuze zeilplannen. Tijd nog moeite worden bespaard om elk detail volgens de hoogste kwaliteitseisen uit te voeren.

Meer weten over onze zeilen voor pramen?

Vraag hier meer informatie aan
of bel 0566-621313