Charter/Grote zeilvaart

Rond & platbodems

Kwaliteit

Zeilen voor de grote zeilvaart van Zeilmakerij Molenaar uit Grou worden gemaakt voor zeilers die geen genoegen nemen met minder dan het beste ontwerp en de beste materialen. Duurzaamheid, prestatie, windbereik en gebruiksvriendelijkheid zijn voor Zeilmakerij Molenaar de criteria. Om de duurzaamheid en de vormvastheid te garanderen, verwerken wij alleen de beste en vormvaste dacron doeksoorten van de hoogste kwaliteit.

Wij werken met de twee beste doekleveranciers uit Europa: Contender Sailcloth uit Nederland en Dimension Polyant uit Duitsland. Afhankelijk van het doel en uw wensen bepalen wij samen met u de doeksoort voor uw zeilen. De kleur wit is (eigenlijk) de standaard, maar natuurlijk kunnen wij ook bruin of ecru dacron leveren.

Ontwerpen/Specificaties

Onze ontwerpers werken met de ontwerpprogramma’s van Prosail Saildesign. Deze programmatuur wordt steeds voorzien van de nieuwste updates om de laatste ontwikkelingen en ervaringen van zeilers te kunnen verwerken. Wij ontwerpen uw zeilen met standaard verticale banen in de breedtes van 55 cm, 70 cm, 110 cm of 140 cm. Horizontale banen zijn natuurlijk een optie die ook tot de mogelijkheden behoren. Alle naden worden 3x gestikt met Uv-bestendig garen. Verder worden de zeilen voorzien van extra grote heavy-duty stapelverstevigingen met ingeperste rvs-kousen bij alle hoeken en bij de reven. Deze rvs-kousen worden door een polyester webbing nog verder versterkt. Het lijkentouw wordt met de machine aan het zeil gezet, maar kan natuurlijk ook op de traditionele manier met de hand aan het zeil worden bevestigd.

Rvs-touwkousen ter bevestiging van hals, schoot en reven aan het voorlijk kunnen natuurlijk door onze vakmensen via ouderwets vakmanschap aan het voorlijk gesplitst worden. Voor de beide bovengenoemde handelingen moet u wel een meerprijs betalen.

Grootzeilen worden standaard geleverd met kralen en halve manen, voorzeilen met bronzen stagleuvers of rvs harpsluitingen. Een ruime zeilzak en voldoende zeilbanden horen vanzelfsprekend bij de levering van onze zeilen.

Tijd nog moeite worden bespaard om elk detail volgens de hoogste kwaliteitseisen uit te voeren.
Het resultaat is een zeil met een lange levensduur en een uitstekende vormvastheid met een glad en aerodynamisch profiel voor een optimale aan-de-wind prestatie. Een voldoende open achterlijk (twist) zorgt ervoor, dat bij meer wind de boot minder helling en roerdruk heeft en dat er minder snel gereefd hoeft te worden. Tijdens een weekend- of weektocht ervaart u het gemak van het gebruik van onze zeilen, maar ze voldoen natuurlijk ook aan de eisen van uw meest ambitieuze zeilplannen voor uw langere reizen.

Meer weten over
onze zeilen voor charter en grote zeilvaart?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313