Botters

Rond & platbodems

Zeilmakerij Molenaar, die is toch van de skûtsjes en de aken?

Ja dat klopt. Zeilmakerij Molenaar is vooral bekend bij de skûtsjes en de aken. Het merendeel van de SKS- en IFKS-skûtsjes varen al jaren met zeilen van zeilmakerij Molenaar. En niet onverdienstelijk. Vele kampioenschappen en dagprijzen zijn behaald door onze klanten. Ook in de ‘akenwereld’ is Zeilmakerij Molenaar geen onbekende. Onder anderen de ‘ZA 1’, de ‘BU 99’, de ‘LE 47’ en zelfs de ‘Groene Dreack’ zijn al jaren tevreden klanten.

Nu ook in de botters?

Ja sinds een aantal jaren zijn we ook actief bij de botters. Wij hebben de Botters HZ 1,  EB 29,  EB 18 , KP 118 en de Texelstroom voorzien van nieuwe zeilen.

Clipper Canvas

Vroeger werden deze zeilen gemaakt van katoen en later het ‘halfom-doek’. Goed katoendoek is bijna niet meer te vinden. Halfom-doek is niet echt geschikt om zeilen van te maken. Een goed alternatief komt bij de Engelse doekleverancier Hayward vandaan: Clipper Canvas. Clipper Canvas is een ‘look a like’ katoen maar gemaakt van 100% polyester. Doordat het is opgeruwd lijkt het op het oude katoen, maar het heeft niet de negatieve eigenschappen van katoen.
Voordelen ten opzichte van katoen:

  • lichter in gewicht;
  •  veel minder rek en geen krimp: dus minder vervorming;
  • minder gevoelig voor schimmels en rot omdat het geen vocht opneemt.

Het is te verkrijgen in bruin en gebroken wit. Speciaal voor de botters heeft Zeilmakerij Molenaar heeft een partij zwaar Clipper Canvas in donkerbruin laten produceren.

Ontwerpen

Onze ontwerpers werken met de speciale ontwerpprogramma’s van Pro Sail. Wat belangrijk voor ons is, is het feit dat we de laatste jaren steeds meer in overleg zijn met een aantal schippers. Zij ervaren onze modellen in de praktijk. Zij geven ons aan waar er eventueel nog veranderingen/verbeteringen mogelijk zijn. Door hun ‘input en feedback’ komen we steeds dichter bij het optimale model.

De resultaten en de positieve ervaringen van de schippers in het afgelopen seizoen zijn voor ons een bevestiging van ons uitgangspunt:

Kennis en ervaring geeft resultaat!

Bent u ook toe aan nieuwe zeilen en bent U geïnteresseerd in ons product? Bel, mail of kom langs! Wij bespreken graag met U wat we voor U kunnen betekenen.

Meer weten over
onze zeilen voor botters?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313