Aken

Rond & platbodems

Aken en Molenaar: een uitstekende combinatie!

Vele toer-aken varen met een tuigage gemaakt door Zeilmakerij Molenaar.De bekendste is toch wel de ‘Groene Draeck’ van prinses Beatrix. Ook bekende werven als Blom en SRF van Rijnsoever bestellen de zeilen al van oudsher in Grou.
In de wedstrijdvelden zeilen toppers al jaren met Molenaar: de ‘ZA 1’, ‘LE 47’, ‘VA 114’ en de ‘GR 4’ hebben al vele (nationale) kampioenschappen met onze zeilen gewonnen.

In 2014 hebben we ook onder meer de ‘VA 111’, de ‘LE 196’ en de ‘VA 108’ van nieuwe zeilen mogen voorzien . Bijzonder trots zijn we op het feit dat we de ‘BS 2’ in 2015 van een nieuwe set zeilen hebben mogen voorzien. Dat de ‘BS 2’ met die set zeilen direct nationaal kampioen werd, is een bevestiging van onze slogan: Kennis en ervaring geven resultaat!

Ontwerpen

Dat doen we de laatste jaren steeds meer in overleg met een aantal schippers. Niet alleen de schippers uit de Aken, maar ook de schippers van de skûtsjes (onder anderen Douwe Visser van Grou en Douwe Visser van Sneek) en stuurlieden uit de nationale eenheidsklassen (onder meer Menno Huisman – 8x nationaal kampioen Valk – en Thijs Kort –meervoudig nationaal kampioen 16m2 en Schakel en 5x Primus Interparis) – kijken en praten met ons mee in het ontwerpproces. Zij ervaren onze modellen in de praktijk en geven ons aan waar er eventueel nog veranderingen/verbeteringen mogelijk zijn. Door hun ‘input en feedback’ komen we steeds dichter bij het optimale model. De resultaten en de positieve ervaringen van de schippers in het afgelopen seizoen zijn voor ons een bevestiging van ons uitgangspunt: Kennis en ervaring geeft resultaat!

Al onze zeilen worden gemaakt volgens de klassenvoorschriften van de KNWV.

Meer weten over
onze zeilen voor lemsteraken?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313