Aken

Rond & platbodems

Aken en Molenaar: een uitstekende combinatie!

Vele toer-aken varen met een tuigage gemaakt door Zeilmakerij Molenaar.De bekendste is toch wel de ‘Groene Draeck’ van prinses Beatrix. Ook bekende werven als Blom,SRF van Rijnsoever bestellen de zeilen al van oudsher in Grou.
In de wedstrijdvelden zeilen toppers al jaren met Molenaar: de ‘ZA 1’, ‘BS 2’, ‘VA60’, VA 180, VA 163 en de ‘GR 4’ hebben al vele (nationale) kampioenschappen met onze zeilen gewonnen.

Ontwerpen

Dat doen we de laatste jaren steeds meer in overleg met een aantal schippers. Niet alleen de schippers uit de Aken, maar ook de schippers van de skûtsjes (onder anderen Douwe Visser van Grou en oud schipper Douwe Visser van Sneek) en stuurlieden uit de nationale eenheidsklassen (onder meer Menno Huisman – 11x nationaal kampioen Valk –  kijken en praten met ons mee in het ontwerpproces. Zij ervaren onze modellen in de praktijk en geven ons aan waar er eventueel nog veranderingen/verbeteringen mogelijk zijn. Door hun ‘input en feedback’ komen we steeds dichter bij het optimale model. De resultaten en de positieve ervaringen van de schippers in het afgelopen seizoen zijn voor ons een bevestiging van ons uitgangspunt: Kennis en ervaring geeft resultaat!

Meer weten over
onze zeilen voor lemsteraken?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313