Het project ONK Solo 2020

Het is één van weinige evenementen die dit jaar wél door kon gaan: het ONK Solo. Misschien is het leuk om u mee te nemen in het traject voorafgaand aan dit ONK.

In het voorjaar kwam Menno Huisman, normaliter succesvol valkzeiler, bij ons met de mededeling dat hij een Solo had aangeschaft en goed voorbereid aan de start van het ONK wilde staan. We zijn met elkaar in gesprek gegaan om de wensen en de mogelijkheden te bespreken en een ‘vernieuwd’ Solo ontwerp te maken.

Uiteraard zijn er in het verleden door ons diverse Solo zeilen gemaakt. Op basis van die gegevens en de input van nu zijn wij tot een update van het model gekomen dat volgens beide partijen goed genoeg zou zijn om ‘goed mee te komen’ tijdens het ONK. Het blijft altijd spannend naar hoe dit in de praktijk uit zal pakken, maar het vertrouwen was er aan beide kanten.

Wij hebben het grootzeil geproduceerd en waren uiteraard benieuwd naar de eerste meters en het gevoel dat Menno erbij had. Er kwamen al snel foto’s voorbij en Menno gaf aan direct het verschil te merken ten opzichte van het vorige zeil dat gebruikt werd. Het ‘gevoel’ blijkt hierbij vaak bepalend te zijn.

‘Menno Huisman: Mijn ervaring is dat de zeilen van Zeilmakerij Molenaar staan voor kwaliteit en snelheid. Dat is ook bewezen met een derde plaats tijdens het laatste ONK Solo. Daarnaast vind ik het fijn om te kunnen sparren over persoonlijke wensen. Dat is ook Zeilmakerij Molenaar!’

Onze doelstelling is dat wij als Nederlandse zeilmaker de Nederlandse zeilers in de Soloklasse op een kwalitatief hoogwaardige manier kunnen bedienen. Met onze kennis zijn wij ervan overtuigd dat we op de goede weg zijn! De resultaten tijdens het afgelopen ONK hebben dit ook bewezen en dat is prachtig! Peerke Korktekaas heeft inmiddels ook de overstap gemaakt naar onze zeilen (Tweede op het ONK).

Meerdere bestellingen en aanvragen vanuit de vloot hebben wij inmiddels ontvangen. Hieruit spreekt vertrouwen voor de toekomst!