Huiken

Home Canvas Huiken

Canvas

Onze huiken worden gemaakt van Atlantex (50% katoen en 50% polyester), Swela 37 (100% polyester) of Masacril (100 acryl). Aan de voorkant komt een zeewaterbestendige rits en aan de onderkant een webbing met gespen. De ruime, hoge kraag wordt ook met een webbing en een gesp afgewerkt. De huik kan achter worden strakgetrokken met een lijn. Om een zo goed mogelijk resultaat af te leveren, meten we de huik het liefst bij U aan boord op.

Atlantex 44

50% katoen  en 50% polyester, 450 gr/m2. Diverse kleuren. Mooie zware kwaliteit canvas voor het vervaardigen van dektenten, huiken.

Swela 37

In 37+ verenigen zich meer dan 50 jaar ervaring van Markilux 37 met de nieuwste bevindingen uit het textielonderzoek. Terwijl de klassieke weefseloptiek behouden is gebleven, werden op alle fronten verbeteringen gerealiseerd die doorslaggevend zijn voor de kwaliteitsstandaard van uw grootzeil.

Masacril

Een van Mascril vervaardigde toepassing binnen de watersport betekent zorgeloos genieten. Door het gebruik van de hoogste kwaliteit acryl garens en de aangebrachte finish heeft Masacril uitstekende eigenschappen. Daartoe behoren:

  • uitmuntende duurzaamheid van het weefsel
  • sterke UV bestendigheid
  • ademende eigenschappen (ongecoate versie)
  • waterdichtheid (gecoate versie)
  • goede bescherming tegen schimmel

Masacril is tevens zeer eenvoudig te onderhouden. Masacril is een hoogwaardig acryldoek dat wordt geproduceerd door de weverijen van Sauleda in Europa. Het wordt binnen de watersport ondermeer gebruikt voor bootkappen, dektenten, zonnetenten, bimini tops, buiskappen en achterkappen. Masacril is leverbaar in een gecoate en ongecoate versie. In ons Noord-Europese klimaat is de gecoate versie het meest gangbaar, vanwege de waterdichtheid.

Meer weten over
onze huiken?

Vraag hier meer informatie aan

0566-621313