10 vragen aan

1. Kunnen jullie jezelf in het kort voorstellen?
Wij zijn Dennis Meter, Nick Zondervan en Job Modderman. 23,22 en 21 jaar oud. We zeilen alle drie al vanaf onze jeugd en hebben al op behoorlijk wat schepen wedstrijden of tochten gezeild. Komend jaar hebben we grote zeilplannen met z’n drieën.

2. Met wat voor zeilboot gaan jullie tegenwoordig op pad?
Sinds afgelopen Mei zijn we met z’n drieën de trotse eigenaar van een Doug Peterson 51 genaamd “Satisfaction”. De boot is een one-off ex oceaanracer van 15 M lang. We hebben het schip gekocht om komend jaar er een wereld reis mee te gaan maken. De “Satisfaction” is een snel schip maar ook erg spartaans van binnen, iets wat ons wel aansprak. Aankomende winter krijgt de “Satisfaction” een grondige refit van binnen en buiten zodat we 1 Juni kunnen vertrekken richting het zuiden!

3. In wat voor zeilboot hebben jullie het zeilen geleerd?
Nick en Job hebben vanaf hun jeugd voornamelijk wedstrijden gezeild in onder andere: Optimist, Flits, Vaurien, Laser en later meer op grotere wedstrijdjachten. Dennis komt meer uit het toerzeilen en wedstrijdzeilen met Aken. Het zeezeilen wat we nu het meeste doen hebben we alle drie geleerd door het gewoon te doen met schepen van onze ouders. Zo zeilde we met z’n drieën naar Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Engeland.

4. Hoe ziet jullie perfecte zeildag eruit?
Natuurlijk zonnig met een lekker windje. Het liefst op zee en met de wind mee!

5. Wat is jullie favoriete zeilgebied?
Tot nu toe is dat de Oostzee bij Denemarken. Vaak een lekker windje en een lekker gebied om mooie dagtochten te maken.

6. Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Zeilmakerij Molenaar?
Nu hebben wij een vrij goede connectie met Zeilmakerij Molenaar. Toen wij nog fanatiek wedstrijd zeilden hebben ze ons altijd fantastisch geholpen met nieuwe sets zeilen en kleine reparaties aan oude zeilen.

7. Hoe zouden jullie zeilmakerij Molenaar beschrijven?
Als een moderne allround Zeilmakerij, zeer goede kwaliteit en erg benaderbaar.

8. Hebben jullie ook een favoriet zeil wat vaak gebruikt word?
Jazeker! We zijn altijd wel erg fan van een Code-0 zeil. We hebben daar veel mee wedstrijd en toer gezeild en dat beviel altijd erg goed. Ideaal voor weinig wind en lekker makkelijk weg te halen. Helaas hebben we er voor ons eigen schip nog niet een maar wie weet…

9. Zijn er ook nog mooie zeilplannen voor komend seizoen?
Zoals al eerder even benoemd vertrekken wij aanstaande 1 juni voor een zeilreis rond de wereld met ons eigen schip. Eerst moet er nog wel veel voorbereid worden voordat we vertrekken richting zuid Europa om vanaf daar over te steken naar het Caribisch gebied. Een mooi avontuur dus!

10. Kan zeilmakerij Molenaar daar ook nog iets in betekenen?
Nu helpt Molenaar ons geweldig door het complete staand en lopend wand na te lopen en waar nodig te vervangen, ons een thuishaven voor de zeilmakerij te bieden waar wij ons voor kunnen bereiden, onze zeilen na te kijken en verder zijn er nog een nieuwe kotterfok en genua in de maak. Super dus!